Stefan van Doorn
Stefan van Doorn

Zinkend schip

Algemeen

Afgelopen week was er online veel te doen over een Amerikaanse man die trouwde met een helft van een vrouwelijke Siamese tweeling. Een hoop mensen vroegen zich af hoe dat eraan toegaat en hoe het voor de andere helft van de vrouw moet zijn. Ik vroeg mij enkel af of er sprake was van liefde op het eerste gezicht. 

Enfin, verder scrollend op het internet las ik dat voetbalclub AZ een nieuwe algemeen directeur krijgt. Dit is de huidige sportief directeur van wielerploeg Visma-Lease a Bike, Merijn Zeeman. In een interview met de NOS gaf hij aan dat hij eigenlijk niet veel van voetbal weet. Dit was dus eigenlijk de geschikte kandidaat geweest om Ajax te gaan leiden, gemiste kans! Bij die club gaat het momenteel niet zo heel goed. Bestuurlijk is het er bijna rommeliger dan in politiek Den Haag en coach John van ’t Schip is een onwijs aardige man die het beste met de club voor heeft, maar is gewoon geen geweldige trainer. 

Ik las dat ze in Amsterdam sinds kort woningen die boven uitgaansgelegenheden zijn gevestigd, verhuren aan doven en slechthorenden. Zij hebben dan namelijk geen last van feestmuziek in de nacht. Dat is nog eens slim, ik zou dat idee doorzetten en ervoor zorgen dat voortaan alleen slechtzienden supporter van Ajax mogen worden. Dan heeft die club toch fans, zonder dat ze last van hun ogen krijgen.  

Dit was overigens mijn laatste Ajax grap, voordat ik straks een kudde hooligans voor mijn deur heb staan. Gelukkig woon ik op driehoog en heb ik niet zomaar mensen in mijn voortuin staan die de weg kwijt zijn. 

Daar zijn er overigens steeds meer van, mensen die de weg kwijt zijn. Steeds meer mensen verliezen namelijk het vertrouwen in de overheid en willen soeverein gaan leven. Dit betekent dat ze zelf lesgeven aan hun kinderen, voor hun eigen voedsel zorgen en, in extreme gevallen, hun eigen regels en wetten verzinnen en geen belasting meer betalen. Hoewel we dat laatste allemaal willen, komt alleen Charlene de Carvalho-Heineken daar mee weg. Maar dit ter zijde. 

Het is natuurlijk vrij treurig dat er steeds meer mensen vertrouwen in de overheid verliezen. Deels snap ik het en ik ben bang dat het voorlopig nog niet is opgelost. Echter blijf ik positief. Als ik namelijk naar Ajax kijk denk ik: het kan altijd erger!

Stefan van Doorn

Meer nieuws